Olanda a instituit carantină dură timp de 5 săptămâni. Ar putea urma Italia
Full Article 2 minutes read

Olanda a instituit carantină dură timp de 5 săptămâni. Ar putea urma Italia

În Olanda a intrat în vigoare o perioadă de carantină de cinci săptămâni, cea mai severă măsură adoptată până acum de la izbucnirea pandemiei. Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi închise, a anunțat premierul Mark Rutte, scrie Euronews.

Olandezilor li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile se vor închide începând de miercuri.

Numărul contaminărilor în Olanda a înregistrat o creştere bruscă şi bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

În Germania, carantina la nivel național a intrat în vigoarea de miercuri, cu închiderea magazinelor neesențiale și a școlilor și grădinițelor. În unele landuri, ca Bavaria, guvernele locale au impus și interdicții severe de circulație pe timpul nopții. Tot de miercuri intră în vigoare și restricțiile anunțate la Londra.

Și guvernul italian ia în considerare introducerea unor restricții mai dure. În prezent, în Italia este interzisă circulația între regiuni, începând cu 21 decembrie și până pe 6 ianuarie. Potrivit presei locale, autoritățile plănuiesc să declare toate regiunile țării în „zona roșie” de risc. Timp de 24 de ore, în Italia au fost depistate pe 12 mii de cazuri noi de infectări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: