Oleg Serebrean dă asigurări că, la moment, nu există niciun pericol militar pentru R. Moldova
Full Article 1 minutes read

Oleg Serebrean dă asigurări că, la moment, nu există niciun pericol militar pentru R. Moldova

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrean declară că nu există informații precum că Republica Moldova ar putea fi antrenată direct sau indirect în conflictul ruso-ucrainean. În cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune, vicepremierul a declarat că autoritățile nu au dovezi nici despre pericolul implicării regiunii transnistrene în acest război.

„Nu avem nici un fel de motive că ar exista un pericol militar. Din sursele de care dispunem, posibilitatea ca Republica Moldova să fie antrenată direct sau indirect în acest  conflict este minimă. Nu putem vorbi de garanții de sută la sută, dar, în principiu, pericolul militar nu este unul vădit. Nu avem nici un fel de dovezi că asupra Republicii Moldova ar plana în momentul de față un pericol  și că există un pericol eminent al zonei transnistrene în acest conflict”, a declarat Oleg Serebrean.

Mai mult, oficialul a declarat că în Transnistria numărul refugiaților ucraineni ajunge la 20 de mii, dintre care doar 500 ar fi cazați în „lagăre pentru refugiați”, iar marea majoritate a lor sunt găzduiți de familiile de acolo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: