Olga Guțuțui demisionează din funcția de membru al Consiliului Audiovizualului
Full Article 2 minutes read

Olga Guțuțui demisionează din funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Olga Guțuțui demisionează din funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Anunțul a fost făcut astăzi, 15 noiembrie, pe pagina sa de Facebook. Guțuțui a precizat că a luat această decizie după patru ani și jumătate de activitate și că „Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic”. 

„Am venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată”, a scris Olga Guțuțui.

Ea a mai menționat că va particpa astăzi, 15 noiembrie, la ultima ședință a Consiliului. „Plec împărtășind același crez: mass-media trebuie să fie independentă, să funcționeze în condiții de concurență loială, să informeze corect și echidistant cetățenii”, a conchis Olga Guțuțui.

Consiliul Audiovizualului este constituit din 9 membri: 2 propuși de parlament, unul de președinte, un membru propus de guvern și 5 membri propuși de organizațiile societății civile, selectați prin concurs public.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: