Omicron pătrunde tot mai adânc în Europa. În Germania a fost semnalat primul caz de infectare
Full Article 1 minutes read

Omicron pătrunde tot mai adânc în Europa. În Germania a fost semnalat primul caz de infectare

În Germania a fost înregistrat primul caz de infectare cu noua tulpină de COVID-19 – omicron. Informația a fost confirmată de către Ministerul german pentru probleme sociale, informează rbc.ru.

Pacientul este o persoană care a revenit noaptea trecută din Africa de Sud. Acesta a fost plasat în izolare la domiciliu. Oficialii germani au îndemnat toate persoanele care au revenit recent din Africa de Sud să se testeze și să evite contactul cu alți oameni.

Și în Cehia se verifică informația despre posibila apariție a noii tulpini la o femeie care s-a întors din Namibia, după ce a călătorit în Africa de Sud și Dubai. În prezent, aceasta este în izolare. Prim-ministrul ceh a precizat că femeia era vaccinată și suferă de o formă ușoară a infecției.

Tulpina omicron a fost depistată pentru prima oară în Africa de Sud. Ulterior, s-a detectat prezența acesteia în Botswana, Belgia, Israel, Hong Kong, potrivit Reuters. Savanții presupun că virusul mutant se răspândește mai repede decât cele precedente. OMS nu exclude că vaccinurile existente sunt mai puțin eficiente față de noua tulpină.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: