Omor într-un spital de psihiatrie din Moldova: o femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Omor într-un spital de psihiatrie din Moldova: o femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare

O femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor săvârșit într-un spital de psihiatrie. Aceasta și-a recunoscut vinovăția. Prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

Prin sentința Judecătoriei Bălți, o femeie de 41 de ani a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei.

Femeia a fost acuzată de faptul că la data de 10 septembrie 2022, după miezul nopții, aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din cauza unui conflict cu o pacientă de 39 de ani, profitând de starea de neputință a victimei, care se datora dizabilității, a încercat să o stranguleze cu o haină, fapt ce a dus la decesul acesteia.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată. În privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv, care se va menține până la intrarea sentinței în vigoare.

Potrivit raportului de expertiză judiciară psihiatrico-legală în condiții de staționar, expertul a concluzionat că la momentul comiterii infracțiunii, învinuita avea capacitatea de a-și da seama de caracterul acțiunilor sale și de a le conduce, deci a acționat cu discernământ.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: