Omor într-un spital de psihiatrie din Moldova: o femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Omor într-un spital de psihiatrie din Moldova: o femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare

O femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor săvârșit într-un spital de psihiatrie. Aceasta și-a recunoscut vinovăția. Prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

Prin sentința Judecătoriei Bălți, o femeie de 41 de ani a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei.

Femeia a fost acuzată de faptul că la data de 10 septembrie 2022, după miezul nopții, aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din cauza unui conflict cu o pacientă de 39 de ani, profitând de starea de neputință a victimei, care se datora dizabilității, a încercat să o stranguleze cu o haină, fapt ce a dus la decesul acesteia.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată. În privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv, care se va menține până la intrarea sentinței în vigoare.

Potrivit raportului de expertiză judiciară psihiatrico-legală în condiții de staționar, expertul a concluzionat că la momentul comiterii infracțiunii, învinuita avea capacitatea de a-și da seama de caracterul acțiunilor sale și de a le conduce, deci a acționat cu discernământ.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: