OMS a raportat 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută
Full Article 2 minutes read

OMS a raportat 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută la copii din 12 țări. Acest lucru se precizează în comunicatul de presă al instituției, relatează RBC.

OMS a spus că vârsta bolnavilor este de la 1 lună la 16 ani. Cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de un transplant de ficat.

Cele mai multe cazuri de hepatită acută la copii au fost înregistrate în Marea Britanie – 114, 13 cazuri – în Spania, 12 – în Israel, nouă – în SUA, șase – în Danemarca. În plus, mai puțin de cinci cazuri au fost găsite în Irlanda, câte patru în Italia și Țările de Jos, câte două cazuri în Norvegia și Franța, câte unul în România și Belgia.

Totodată, OMS a remarcat că încă nu este clar dacă a existat o creștere a numărului de cazuri de hepatită sau pur și simplu o creștere a depistarii cazurilor de boală.

OMS precizează că virusurile comune care provoacă hepatita acută (hepatita A, B, C, D și E) nu au fost depistate în niciunul dintre cazuri.

În același timp, infecția adenovirală a fost găsită la 74 de pacienți. OMS explică că în Marea Britanie, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de hepatită acută de origine necunoscută, s-a înregistrat recent o creștere semnificativă a incidenței adenovirusurilor.

Același lucru a fost raportat de Olanda.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: