OMS: Numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului este mai mare decât a celor infectați
Full Article 2 minutes read

OMS: Numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului este mai mare decât a celor infectați

La nivel global, numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului a depășit numărul de persoane infectate în timpul pandemiei. Dar majoritatea celor vaccinați se află în 10 țări dezvoltate. Acest lucru a fost anunțat pe 6 februarie de Kommersant.ru cu referire la o declarație a șefului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adan Ghebreyesus.

„La nivel global, numărul vaccinărilor a depășit numărul de cazuri confirmate de infecție. Pe de o parte, aceasta este o veste bună și o realizare notabilă într-un timp atât de scurt. Cu toate acestea, mai mult de trei sferturi din vaccinări sunt în doar zece țări, care au aproape 60% din PIB-ul mondial ”, a declarat șeful OMS într-un briefing de la Geneva.

Potrivit șefului OMS, aproape 130 de țări, în care trăiesc 2,5 miliarde de oameni, nu au vaccinat încă nici o persoană.
Gebreyesus a cerut țărilor care au vaccinat deja lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă să „împartă” cu alte state. Acest lucru va reduce riscul mutațiilor.

Reprezentanții OMS au subliniat că, în ciuda încetinirii răspândirii coronavirusului, este necesar să se respecte în continuare măsurile de combatere a răspândirii virusului. OMS consideră că scăderea numărului de persoane infectate din lume se datorează măsurilor restrictive pe care le introduc țările și prin informarea populației cu privire la riscurile de infecție, instruirea lucrătorilor din domeniul sănătății și vaccinări.

Liderii în ceea ce privește proporția populației vaccinate sunt Israelul (62 de vaccinuri la 100 de persoane), Emiratele Arabe Unite (39) și Regatul Unit (16). În ceea ce privește numărul de persoane care au fost vaccinate împotriva coronavirusului, Statele Unite și China sunt lider – în fiecare dintre aceste țări, peste 30 de milioane de persoane au fost vaccinate.

Potrivit Worldometers, 105,9 miliarde de cazuri de coronavirus au fost confirmate în întreaga lume de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, 2,3 milioane au murit și 77,5 milioane s-au tratat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: