OMS s-a răzgândit: Măștile de protecție trebuie purtate în public, pentru a nu permite răspândirea COVID-19
Full Article 2 minutes read

OMS s-a răzgândit: Măștile de protecție trebuie purtate în public, pentru a nu permite răspândirea COVID-19

Măștile de protecție trebuie purtate în public, pentru a nu permite răspândirea coronavirusului. Recomandarea vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Potrivit reprezentanților instituției, măștile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile cu agenți patogeni care pot infecta persoanele din jur. Inițial, OMS susținea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoși ar trebui să-și acopere fețele cu măști, în public, informează BBC.

De asemenea, OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în zonele în care virusul se răspândește și distanțarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, totodată, persoanele de peste 60 de ani sau cu afecțiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măștile atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, conform Mediafax.

OMS recomandase anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

Tedros a adăugat că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19” și a subliniat importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor strategii de prevenire a infecțiilor.

Totodată, OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătății, în zonele în care virusul se răspândește, ar trebui să poarte întotdeauna măștile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măști medicale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: