OMS și UE au donat Moldovei încă un lot de ajutor umanitar – opt tone de produse medicale
Full Article 2 minutes read

OMS și UE au donat Moldovei încă un lot de ajutor umanitar – opt tone de produse medicale

Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Uniunea Europeană și alți parteneri, a livrat Ministerului Sănătății încă un lot de ajutor umanitar – opt tone de produse medicale, medicamente, teste rapide pentru detectarea SARS-CoV-2 și echipamente individuale de protecție.

„Trebuie să recunoaștem că resursele noastre sunt limitate și povara acestei crize umanitare nu ne-am dori să fie resimțită de către cetățenii noștri. În acest context, ne-am adresat partenerilor externi, instituțiilor internaționale, inclusiv OMS, pentru a obține suport. Este nevoie de a consolida capacitățile naționale ale sistemului pentru a oferi în volum deplin asistență medicală, atât refugiaților din Ucraina, cât și cetățenilor noștri”, a specificat Ala Nemerenco, ministrul Sănătății.

„OMS a mobilizat 2 milioane de dolari pentru a procura medicamente și produse medicale de primă necesitate. Nu ne vom opri aici. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că Republica Moldova și toate țările implicate în răspunsul umanitar au infrastructura și expertiza necesară pentru a face față acestei provocări, care pune o presiune uriașă asupra resurselor umane și financiare”, a menționat Hans Kluge, directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, în timpul vizitei sale la Chișinău, între 22-23 martie curent.

În total, OMS a livrat 55 de module destinate îngrijirii traumatismelor, 10 genți trauma, 24 de seturi pentru tratamentul bolilor netransmisibile și pentru situații medicale de urgență, 300 de mii de teste rapide pentru detectarea SARS-CoV-2, echipamente de protecție. Valoarea donației se estimează la 804.500 de dolari.

Amintim că, la 4 martie curent, OMS, cu suportul Uniunii Europene, a livrat Ministerului Sănătății o tonă de medicamente esențiale și produse medicale din cadrul mecanismului OMS pentru situații de urgență.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: