OMS: Sistemele de sănătate din mai multe țări sunt la limita posibilităților
Full Article 2 minutes read

OMS: Sistemele de sănătate din mai multe țări sunt la limita posibilităților

Situația pandemică din Europa, America de Sud și America de Nord provoacă îngrijorări serioase, deoarece sistemele de sănătate din mai multe țări sunt la limita posibilităților. Îngrijorarea a fost semnalată de către directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie agenția Interfax pe 17 noiembrie.

„Suntem peste măsură de îngrijorați din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19 în mai multe țări. Cel mai mult acest lucru se observă în Europa, America de Sud și de Nord, unde lucrătorii medicali și serviciile medicale au ajuns la un punct critic”, a declarat șeful OMS într-o conferință de presă.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că „veștile despre apariția vaccinurilor oferă speranță” și a adăugat că „a venit timpul să investim în sistemul sănătății, ca să evităm pe viitor un nou val al virusului”.

Potrivit portalului Worldometers, care reflectă în timp real datele privind pandemia de coronavirus, până acum au fost înregistrate 55,3 mln de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Peste 1,3 mln de oameni au murit, iar 38,5 mln s-au însănătoșit.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în SUA (11,5 mln), India (8,8 mln), Brazilia (5,8 mln), Franța (1,99 mln) și Rusia (1,97 mln).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: