OMS: Variola maimuței nu mai este o urgenţă de sănătate publică
Full Article 2 minutes read

OMS: Variola maimuței nu mai este o urgenţă de sănătate publică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că mpox (maladie virală cunoscută în trecut sub numele de „variola maimuţei”) nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, punând astfel capăt unei alerte de aproape un an pe care a emis-o pentru o boală virală ce a făcut ca sute de cazuri să fie confirmate în peste 100 de ţări, informează Digi24.

Această epidemie „nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, respectând recomandarea formulată de comitetul de urgenţă al acestei organizaţii.

OMS a declarat mpox o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional în iulie 2022 şi a reconfirmat acel statut epidemiologic în noiembrie 2022 şi în februarie 2023.

Statutul decretat de OMS pentru o boală are scopul de a declanşa o reacţie internaţională coordonată şi de a debloca fonduri pentru ca ţările lumii să poată colabora în privinţa distribuirii de vaccinuri şi tratamente medicale.

Peste 87.000 de cazuri de mpox au fost confirmate la nivel global de la începutul anului 2022 şi până în data de 8 mai 2023, potrivit celui mai recent raport al OMS. Deşi OMS anunţase în prima parte a acestui an că a observat o scădere susţinută a numărului de cazuri raportate, reprezentanţii săi s-au declarat totuşi îngrijoraţi de o posibilă reapariţie a bolii în anumite regiuni şi de o transmitere persistentă a virusului în anumite ţări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: