Operațiunea de salvare din Dnipro a fost finalizată. Printre morți sunt mai mulți copii, inclusiv un bebeluș
Full Article 2 minutes read

Operațiunea de salvare din Dnipro a fost finalizată. Printre morți sunt mai mulți copii, inclusiv un bebeluș

Operațiunea de căutare și salvare din orașul Dnipro a ajuns la final. Anunțul a fost făcut de șeful administrației militare a regiunii Valentin Reznicenko, care a precizat că printre victime sunt cinci copii, inclusiv un bebeluș.

Potrivit celui mai recent bilanț, în urma atacului și-au pierdut viața 44 de persoane. Printre acestea se numără și 5 copii, cel mai mic fiind un băiețel de nici măcar un an. Alte 39 de persoane au fost salvate de sub dărâmăturile blocului de locuit. 

Valentin Reznicenko a mulțumit tuturor celor implicați în operațiunea de salvare, care a durat 69 de ore. 

Operațiunea de căutare și salvare s-a încheiat. Mulțumim salvatorilor, medicilor, polițiștilor, lucrătorilor din serviciile publice, voluntarilor… Mulțumim primarului orașului Boris Filatov, adjuncților săi și întregii primării din Dnipropetrovsk. Le mulțumesc tuturor celor care, în aceste 69 de ore, au luptat și au ajutat victimele. Și continuă să facă acest lucru”, a spus acesta. 

Amintim că, pe 14 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. Una dintre ele a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comentat cele întâmplate: „Memorie veșnică celor ale căror vieți au fost răpite de teroarea rusă. Lumea trebuie să oprească acest rău. Continuă căutările sub dărâmături. Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere”.

În urma atacului masiv cu rachete lansat de Rusia în Ucraina pe 14 ianuarie, fragmente au ajuns și în raionul Briceni din Republica Moldova. Cele circa 80 de kilograme de explozibil au fost detonate de geniști. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: