Opt ucraineni au murit în urma accidentului aviatic din Grecia. Ce transporta aeronava
Full Article 2 minutes read

Opt ucraineni au murit în urma accidentului aviatic din Grecia. Ce transporta aeronava

Opt persoane au decedat în Grecia, după ce un avion cargo din Ucraina s-a prăbușit. Informația a fost confirmată pentru DW de Denis Bogdanovici, directorul general al companiei de transport ucraineană Meridian. 

Potrivit lui Bogdanovici, toți cei opt membri ai echipajului erau cetățeni ai Ucrainei. Cauza accidentului este pusă pe seama unei defecțiuni tehnice în aer, potrivit sursei. Directorul companiei nu a oferit informații despre încărcătura aeronavei, menționând că „se precizează detaliile”.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării al Serbiei a confirmat, duminică, că avionul ucrainean transporta produse de apărare fabricate în Serbia.

„Avionul transporta 11,5 tone de produse din industria noastră de apărare către clientul final din Bangladesh. Ministerul Apărării din Bangladesh era clientul”, a spus ministrul Apărării din Serbia, Nebojsa Stefanovic, relatează Evropeiskaea Pravda. 

Zborul avea permisiunea în conformitate cu regulile internațional, potrivit oficialului din Serbia.

Amintim că în apropierea orașului grecesc Kavala, în seara zilei de 16 iulie, s-a prăbușit un avion cargo ucrainean în timpul unui zbor comercial din Serbia către Iordania. Informații în acest sens au fost comunicate de Hromadske care făcea referire la mass-media grecească.

Potrivit sursei, pilotul ar fi dat un semnal de primejdie, iar datele preliminare au arătat că unul dintre cele patru motoare ale avionului de model An-12 a luat foc. Astfel, aeronava s-ar fi întors pentru a efectua o aterizare de urgență pe aeroportul Kavala, dar nu a ajuns la timp.

Totodată, martorii de la fața locului au spus că avionul s-a prăbușit într-un lan de porumb.

Aeronava aparține companiei Meridian care, potrivit informației de pe site, operează zboruri charter de marfă în întreaga lume. La fel, compania semnează contracte cu organizațiile guvernamentale și neguvernamentale pentru transportul de provizii alimentare. În plus, aceasta lucrează cu ONU și NATO cu privire la livrarea de mărfuri urgente, inclusiv militare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: