Orașul Sîngerei intră în carantină. În localitate a fost confirmat un caz de infecție cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Orașul Sîngerei intră în carantină. În localitate a fost confirmat un caz de infecție cu COVID-19

Orașul Sîngerei intră în carantină, începând cu data de 21 martie și până pe 1 aprilie. Informația a fost făcută publică de către Arcadie Covaliov, primul localității, care a declarat că a fost confirmat primul caz de COVID-19.

În acest sens, va fi limitată deplasarea cetățenilor și în special a minorilor după ora 22:00. Ordinea publică va fi asigurată de către Inspectoratul de Poliție Sîngerei, în colaborare cu trupele de carabinieri. De asemenea, se vor institui două puncte la intrarea și ieșirea din orașul Sîngerei.

Precizăm că 17 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 66 de persoane. Declarațiile au fost făcute de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, 20 martie.

Viața Ta contează ! Atenție Singerei, Avem primul Caz – COVID 19, confirmat ! Vă rog tare mult, sa nu intrăm în panică !

Geplaatst door Arcadie Covaliov op Vrijdag 20 maart 2020

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: