Organizarea procesului de vaccinare în Moldova, discutat de către oficiali români și moldoveni
Full Article 2 minutes read

Organizarea procesului de vaccinare în Moldova, discutat de către oficiali români și moldoveni

O delegație a României, a purtat discuții pregătitoare pe 28 ianuarie, la Chișinău, cu autoritățile din Republica Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Despre aceasta a anunțat Ambasada României în Republica Moldova.

Părțile au discutat în detaliu despre pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anti-Covid-19 să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova.

Partea română a informat în detaliu despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid-19, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid-19, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces.

Anterior, autoritățile țării vecine au declarat că România va oferi până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohanis,  în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta a precizat că la Chișinău va veni o echipă de specialiști români care va ajuta medicii moldoveni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: