Organizatorii unei rețele de trafic de droguri, plasați în arest la domiciliu. Procurorii au contestat decizia (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Organizatorii unei rețele de trafic de droguri, plasați în arest la domiciliu. Procurorii au contestat decizia (VIDEO)

Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost reținuți pentru trafic de droguri din Uniunea Europeană. În urma perchezițiilor, a fost ridicată o cantitate de 8 kg de marijuana de tip hidropon și 10 mii de dolari care ar proveni din activitate criminală.

De asemenea, oamenii legii au ridicat ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

Transportatorul drogurilor și alți doi participanți au fost reținuți în flagrant. Ulterior, la un interval de câteva ore, au fost identificate și reținute alte două persoane, care de fapt sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal organizat.

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piața neagră circa un milion de lei. Acestea constituie o cantitate destul de mare, iar toate probele indică asupra intenției de livrare a substanțelor într-un alt stat.

Bărbații reținuți au vârstele cuprinse între 25 și 43 de ani. Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reținuți. Instanța de judecată, însă, a admis parțial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi – anume cei care potrivit materialelor anchetei sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal – au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii, însă, și-au exprimat dezacordul cu privire la aplicarea măsurii arestului la domiciliu și au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana. Urmează ca magistrații de la Curtea de Apel Chișinău să se pronunțe cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința celor doi membri ai grupului criminal organizat.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: