Orizont TV, în vizorul Consiliului Audiovizualului după anunțul privind televiziunile lui Șor cu licențele suspendate
Full Article 2 minutes read

Orizont TV, în vizorul Consiliului Audiovizualului după anunțul privind televiziunile lui Șor cu licențele suspendate

Consiliul Audiovizualului (CA) va examina, în cadrul următoarei sale ședințe, posibilitatea de a monitoriza postul Orizont TV, care a în ceput să difuzeze conținut de la canalul TV6. Informația a fost confirmată pentru NM de către președinta CA Liliana Vițu

Următoarea ședință a Consiliului Audiovizualului va avea loc pe 10 februarie. În cadrul reuniunii, CA va analiza rezultatele monitorizării conformității postului de televiziune Cinema 1 cu conceptul de difuzare.

„Ținând cont că vom lua în considerare rezultatele monitorizării Cinema 1 (canalul difuzează programele postului TV suspendat RTR-Moldova – NM), vom discuta despre posibilitatea monitorizării Orizont TV”, a declarat Liliana Vițu.

Media-Resurse SRL, fondatorul posturilor de televiziune TV6 și Orhei TV a anunțat, pe 7 februarie, că și-a reprofilat activitatea, prestând în prezent servicii de producere. Într-o declarație oficială se precizează că unul din primii clienți a companiei devenit postul de televiziune Orizont TV, unde „în viitorul apropiat se va putea găsi mult content interesant”.

De menționat însă că săptămâna aceasta s-a raportat faptul că Orizont TV ar difuza de fapt conținutul canalului suspendat TV6, controlat de deputatul Ilan Șor.

Amintim că, pe 16 decembrie 2022, CSE a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Argumentele invocate întru justificarea acestei decizii sunt: (1) câteva persoane fizice și/sau juridice supuse sancțiunilor internaționale exercită controlul asupra posturilor TV supuse restricției (2) Consiliul Audiovizualului (CA) a monitorizat și a sancționat posturile TV pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: