Otaci: CSE a impus mai multe restricții, după ce în localitate a izbucnit un conflict (DOC)
Full Article 2 minutes read

Otaci: CSE a impus mai multe restricții, după ce în localitate a izbucnit un conflict (DOC)

Comisia Situații Excepționale a primăriei orașului Otaci a impus un șir de restricții, după ce în localitate a izbucnit un conflict, iar mai mulți localnici și-au împărțit pumni, s-au lovit cu picioarele și au aruncat cu pietre.

Astfel, se interzice comercializarea băuturilor alcoolice după ora 19:00 și organizarea discotecilor pe teritoriul orașului Otaci.

De asemenea, se interzice conglomerarea persoanelor pe străzile Ștefan cel Mare și Sfânt, Prieteniei, Libertății și Doina din orașul Otaci. După ora 20:00, minorii se vor putea afla în locurile publice doar în prezența adulților.

Măsurile sunt valabile în perioada 25 iunie-9 iulie 2021.

Decizie-6-CSE by Maxim Stratan on Scribd

Amintim că, joi, la Otaci, raionul Ocnița, mai mulți localnici și-au împărțit pumni, s-au lovit cu picioarele și au aruncat cu pietre. Totul a început pe 21 iunie, când o tânără ar fi fost la un pas de a fi violată de mai mulți bărbați de origine romă. NM a discutat cu mama fetei, o locuitoare a orașului. Aceasta ne-a spus că fiica sa a mers la Nistru, „iar peste cinci minute m-a sunat și striga că are nevoie de ajutor. Se poate vedea pe camerele de supraveghere de la mine de la serviciu, eu și două angajate am fugit la ea”.

Fata i-a spus mamei sale că trei bărbați de origine romă au acostatat-o și ar fi tras-o de cămașă. În apărarea fetei a sărit un coleg de-al său, de 18 ani, și un vecin de 14 ani. Cei doi au fost luați la pumni, iar băiatul de 18 ani a fost spitalizat cu mai multe traumatisme. Cel de 14 ani s-a ales cu nasul spart.

Femeia a apelat la poliție. Oamenii legii ne-au confirmat că a fost inițiat un dosar penal pentru huliganism. Ofițerul de presă IP Ocnița Iana Molceanov a precizat pentru NM că nu a fost inițiat un dosar penal pentru tentativă de viol, întrucât fata nu a fost atinsă. Indivizii ar fi fost în stare de ebrietate.

Primarul orașului susține că cei implicați au ajuns la un numitor comun, după ce au stat la masa de discuții alături de poliție și reprezentanții locali.

Mai multe detalii despre cele întâmplate puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: