Pachetul de legi ce vizează SIS, scos de pe ordinea de zi a Parlamentului. Urma să fie examinat de deputați
Full Article 2 minutes read

Pachetul de legi ce vizează SIS, scos de pe ordinea de zi a Parlamentului. Urma să fie examinat de deputați

Pachetul de legi ce vizează Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova urma să fie examinat de deputați, pe 17 martie, în prima lectură. Cele trei proiecte de legi au fost scoase de pe ordinea de zi a parlamentarilor. 

La ședința din 15 martie, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au examinat pachetul de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate.

Astfel, cu vot majoritar, s-a decis propunerea acestuia spre examinare în plenul Parlamentului.

Pachetul de legi SIS conține Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Legea privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă, precum și modificări la Legea privind statutul ofițerului de informații și securitate, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Cele trei proiecte de legi nu s-au regăsit pe ordinea de zi, din 17 martie, a deputaților.

Pachetul de legi ce vizează SIS, scos de pe ordinea de zi a Parlamentului. Urma să fie examinat de deputați

Anterior, Comisia de la Veneția a analizat proiectele de legi ce vizează activitatea SIS. Comisia a criticat unele aspecte ale modificărilor legislative. În special, Comisia s-a referit la „împuternicirile nelimitate acordate directorului SIS de a aproba în mod direct o gamă largă de intervenții, care încalcă în mod clar drepturile fundamentale, contrare statutului de drept”.

Ulterior, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp a dat asigurări că cele trei proiecte de legi nu vor fi votate în lectura a doua până nu va exista un consens în conformitate cu toate recomandările.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: