Pagubele materiale, provocate de cutremurul care a devastat Turcia, depășesc $100 miliarde
Full Article 2 minutes read

Pagubele materiale, provocate de cutremurul care a devastat Turcia, depășesc $100 miliarde

Pagubele materiale provocate de cutremurul devastator din Turcia, din 6 februarie, depășesc $100 de miliarde. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Programului Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Dezvoltare, Louisa Winton, în cadrul briefing-ului de presă, din 7 martie.

„Calculele efectuate indică, în mod clar, că valoarea pagubelor, așa cum au fost estimate de autorități și confirmate de partenerii internaționali, va depăși 100 de miliarde de dolari”, a spus Winton, adăugând că reconstrucția va costa și mai mult, transmite BBC Russian.

Louisa Winton a precizat că se referă doar la pagubele provocate doar de cutremurul din Turcia, fără a lua în calcul distrugerile din Siria.

Amintim că cel mai mare și mai distructiv cutremur din istoria Turciei, cu o magnitudine de 7,7 grade a avut loc pe 6 februarie. Acesta fost urmat de un alt seism cu magnitudinea de 7,6 grade, dar și de o serie de replici resimțite în Siria vecină și în alte țări. Potrivit celor mai recente cifre, o serie de cutremure de pământ în Turcia și Siria au provocat moartea unui număr total de aproximativ 52.000 de persoane.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: