„Până nu îi dai în cap cu bâta – el nu înțelege”. Dodon a explicat de ce își dorește ca Moldova să fie stat prezidențial
Full Article 2 minutes read

„Până nu îi dai în cap cu bâta – el nu înțelege”. Dodon a explicat de ce își dorește ca Moldova să fie stat prezidențial

Președintele Igor Dodon pledează pentru sistemul prezidențial ca formă de guvernare în Republica Moldova, la fel ca cel din SUA sau Belarus. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 12 iunie, acesta a spus că în acest caz, ar fi pedepsit demult judecătorii corupți.

Întrebat de un spectator de ce nu sunt trași la răspundere judecătorii corupți, Igor Dodon a spus că, din păcate, nu dispune de pârghiile necesare.

„Dacă ar fi fost stat prezidențial: ai dat cu pumnul în masă și i-ai pus la punct și pe procuror și pe judecător și pe deputat și pe prim-ministru. La noi nu e stat prezidențial. Eu, dacă aș avea posibilitate, demult era „кузькину мать” cu dânșii („i-aș fi pedepsit”, NM). În SUA e stat prezidențial, în Belarus. De aceea, acolo, dacă a spus președintele – s-a terminat discuția”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că în Republica Moldova altfel nu vor fi trași la răspundere „bandiții”.

„Eu cred că în Rep. Moldova trebuie să fie stat prezidențial: ai ales președintele, i-ai dat încredere din partea poporului, las să lucreze. Nu a făcut față – afară! Asta ar trebui să fie, dar nu să fie blocat de parlament, de nu știu cine… Asta ar fi soluția pentru perioada aceasta pentru Rep. Moldova: după ce facem regulă, facem parlamentarism, ca în Europa, dar cu bandiții ăștia altfel nu poți. Până nu îi dai în cap cu bâta – el nu înțelege”, a argumentat Dodon.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: