Papa Francisc îl critică în premieră pe Putin și ia în calcul propunerea unei vizite la Kiev
Full Article 2 minutes read

Papa Francisc îl critică în premieră pe Putin și ia în calcul propunerea unei vizite la Kiev

În timpul zborului de la Roma în Malta, papa Francisc, la întrebarea unui jurnalist, a confirmat voința de a lua în considerare propunerea unei vizite la Kiev, informează Vatican News pe 2 aprilie. Ulterior, ajuns în Malta, el l-a criticat în premieră pe liderul rus Vladimir Putin.

Papa a salutat unul câte unul jurnaliștii din avion. Unul dintre ei, Claudio Lavanga, l-a întrebat dacă ia în considerare propunerea unei vizite la Kiev. Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a confirmat că are pe masa de lucru planurile pentru o eventuală vizită în capitala Ucrainei, dar nu a adăugat alte detalii privind ziua și durata.

Papa Francisc a fost „cel mai aproape” de a-l critica într-un mod direct pe Vladimir Putin în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, afirmând sâmbătă că un „potentat” alimentează conflicte pentru interese naționaliste, transmite Reuters.

Din estul Europei, din țara răsăritului de soare, umbrele întunecate ale războiului s-au răspândit acum. Am crezut că invaziile altor țări, luptele sălbatice de stradă și amenințările atomice sunt amintiri sumbre ale unui trecut îndepărtat”, a declarat Suveranul Pontif, în vizita începută sâmbătă în Malta.

Încă o dată, un potentat, prins din păcate în pretenții anacronice de interese naționaliste, provoacă și alimentează conflicte, în timp ce oamenii obișnuiți simt nevoia de a construi un viitor care, fie va fi comun, fie nu va fi deloc”, a spus Papa Francisc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: