Parlamentul a aprobat demisia lui Vladimir Bolea din funcția de deputat PAS
Full Article 2 minutes read

Parlamentul a aprobat demisia lui Vladimir Bolea din funcția de deputat PAS

Parlamentul a luat act de cererea de demisie depusă de către deputatul din Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Vladimir Bolea. În cadrul ședinței plenare din 29 iulie, deputații au votat proiectul de hotărâre. Vladimir Bolea a preluat funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

De asemenea, a fost declarat vacant un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Vladimir Bolea și-a depus cererea de demisie la data de 28 iulie, după ce a fost numit ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral. În acest caz, este vorba despre economista Svetlana Dimitrioglo – numărul 72 în lista de candidați ai PAS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Dimitrioglo a absolvit Universitatea de Studii Economice din București și deține master în Antreprenoriat Digital și Inovații, iar actualmente ocupă funcția de manager de proiecte într-o companie internațională de consultanță.

Pe 8 iulie, Vladimir Bolea a fost investit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, după ce Viorel Gherciu a fost demis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: