Parlamentul României desființează grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus
Full Article 1 minutes read

Parlamentul României desființează grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus

Camera Deputaţilor şi Senatul României s-au reunit marți într-o şedinţă de plen comun, unde au discutat despre desfiinţarea grupurilor de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Belarus. Drept urmare, grupurile parlamentare și-au retras deputații și senatorii din grupurile de prietenie cu Rusia, scrie presa de peste Prut.

„Considerăm că este necesar acest demers ca urmare a invaziei pe care o desfășoară Rusia în Ucraina, în pofida opoziției majorității statelor democratice”, au explicat parlamentarii USR.

Împotriva deciziei s-au exprimat doar cinci parlamentari.

„Având în vedere solidaritatea Parlamentului României cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptarea la nivelul UE a unui pachet suplimentar de sancțiuni împotriva Republicii Belarus, ca urmare a sprijinului acordate Federației Ruse în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei, precum și solicitările de retragetre primite din partea grupurilor parlamentare PSD, PNL, USR și UDMR, propunem desființarea Grupului parlamentar de prietenie România – Republica Belarus”, a transmis Grupul Român al Uniunii Interparlamentare.

Decizia a fost luată cu 356 de voturi „pentru”, cinci „contra” și trei abțineri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: