Parlamentul va desfășura un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului
Full Article 2 minutes read

Parlamentul va desfășura un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului

Concursul pentru funcția de Avocat al Poporului va fi reluat de la zero pentru identificarea unei noi candidaturi la această funcție. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Grădinaru, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Deputatul PAS Vasile Grădinaru a precizat că Parlamentul va desfășura un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului, în urma demisiei Nataliei Moloșag.

Pe 23 septembrie, Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, pentru un mandat de șapte ani, în urma unui concurs. Cel mai mare punctaj l-au obținut Natalia Moloșag și Andrei Brighidin. Pentru Moloșag au votat 57 de deputați.

Atunci, 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

***

Ombudsmanul a fost atras într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut deja demisia ombudsmanului.

Într-o conferință de presă, aceasta a anunțat că va lua în considerare demisia, dar după ce o comisie va finaliza inventarierea generală la nivel instituțional, iar rapoartele vor fi transmise organelor de drept. Moloșag susține că au fost constate mai multe nereguli, iar pentru a fi „trecute cu vederea” a fost pornită o campanie de denigrare a imaginii sale, iar o bună parte din angajații oficiului au fost refuzat să îi ofere ajutor, de la preluarea mandatului.

Pe 2 decembrie, pe site-ul Oficiului Avocatul Poporului a fost publicată informația privind demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului.

La rândul său, bărbatul din cauza căruia au apărut criticile, a publicat o declarație în care menționează că nu înțelege din ce motiv Moloșag ar trebui să demisioneze și nu consideră că a afectat imaginea Consiliului Avocatului Poporului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: