Parlamentul va examina moțiunea simplă împotriva Ministerului Sănătății, pe 18 noiembrie
Full Article 2 minutes read

Parlamentul va examina moțiunea simplă împotriva Ministerului Sănătății, pe 18 noiembrie

Moțiunea simplă împotriva ministrei Sănătății, inițiată de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), va fi examinată de pe 18 noiembrie. Proiectul menționat a fost inclus în ordinea de zi, aprobată de Biroul permanent al Legislativului, pe 17 noiembrie.

BCS a acuzat ministerul de creșterea prețurilor la medicamentele folosite în  tratamentul virozelor și de creșterea numărului de decese provocate de Covid, care a ajuns în medie la 50 de persoane zilnic. În context, BCS a declarat că actuala ministră a sănătății nu este compatibilă cu funcția pe care o deține.

Tot în cadrul ședinței de joi, deputații vor audia și raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție, pentru perioada ianuarie 2016 – 2021. De asemenea, vor examina proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a candidaților Marina Covali și Petru Rotaru.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică în perioada rece a anului. De asemenea, vor mai fi propuse spre aprobare amendamente la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Totodată, deputații vor aproba în primă lectură mai multe proiecte de legi.

Ședința plenară va începe la ora 10:00.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: