Parlicov: Facem tot posibilul ca să dăm temei ANRE să reducă tarifele la gaz
Full Article 2 minutes read

Parlicov: Facem tot posibilul ca să dăm temei ANRE să reducă tarifele la gaz

Ministrul Energiei Victor Parlicov a fost întrebat pe 6 septembrie dacă ne-am putea aștepta la o micșorare a tarifelor la gazele naturale. Oficialul a spus că se face tot posibilul pentru a fi reduse tarifele, dând asigurări că „se muncește” în acest sens. El a adăugat că atunci când va avea cifrele finale atunci va ieși cu un anunț. 

În cadrul unor declarații de presă, Parlicov a fost întrebat „dacă ne-am putea aștepta la o micșorare a tarifelor la gazele naturale”.

„Noi, așa cum am declarat și anterior, facem tot posibilul ca să dăm temei agenției să reducă tarifele. Eu nu vreau acum să intru în detalii și pe cifre. Credeți-mă că se muncește”, a subliniat oficialul.

El a adăugat că „Energocom a publicat când, cât gaz, cu ce preț s-a procurat în această perioadă”.

„Nu intru în detalii, muncim mai departe, când o să am cifrele finale o să ies și o să le anunț”, a conchis el.

***

La începutul lunii iunie 2023, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a luat în considerare solicitarea Moldovagaz de reducere a tarifului la gaze. Potrivit deciziei departamentului, tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici a fost redus la 16,73 lei pe metru cub, fără TVA, sau la 18,07 lei, cu TVA.

La sfârșitul lunii iunie, membrul în consiliul societății SA Energocom Alexandru Slusari a declarat că Republica Moldova este în proces de achiziții a gazelor naturale. El a menționat că nu poate oferi informații cu privire la prețuri, însă a ținut să precizeze că „prețul mediu ponderat de cumpărare este mult mai mic decât cel, oferit în prezent de Gazprom”. La sfârșitul lunii august, Energocom a anunțat că are 8 noi potențiali furnizori de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: