Partidul lui Usatîi a pierdut majoritatea în Consiliul Municipal Bălți. Foștii consilieri din „Partidul Nostru” au urmat primarul
Full Article 2 minutes read

Partidul lui Usatîi a pierdut majoritatea în Consiliul Municipal Bălți. Foștii consilieri din „Partidul Nostru” au urmat primarul

Fracțiunea politică „Partidul Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălți a rămas doar cu 5 consilieri. S-a întâmplat după ce 17 aleși locali au decis să-l urmeze pe actual primar de Bălți, Nicolai Grigorișin și au aderat la „Partidul Schimbării”, condus de Ștefan Gligor, informează tvn.md pe 10 februarie.

Fracțiunea politică Partidul Nostru va fi condusă de Elena Grițco. Acesta a criticat dur plecarea din formațiune a foștilor colegi care l-au urmat pe Grigorișin și a ținut să menționeze că electoratul îi va taxa, iar după alegerile locale din toamnă ar putea rămâne fără fotoliile de consilieri: „Să știți că moldovenii nu iartă transfugii, plecările dintr-un partid în altul. Nu vreau să comentez decizia foștilor colegi, doar vreau să zic că fracțiunea politică a „Partidului Nostru”, în Consiliul Municipal Bălți va fi fidelă cursului care l-a dat Renato Usatîi în 2015, când a venit în calitate de primar și toate planurile, toate strategiile puse la cale de atunci, și ca bază care le-am pus în 2015, ele cu siguranță vor fi realizate.”

Consiliera municipală Cristina Craievscaia spune că după ce Renato Usatîi a plecat, unicul partid care l-a susținut pe Grigorișin și echipa pe care a preluat-o a fost Partidul Schimbării: „Am rămas față în față cu acele alegeri, cu tentativa de corupere a alegătorilor, cu sistemul mafiotic al Marinei Tauber și Șor și am simțit atunci susținere din partea Partidului Schimbării în persoana domnului Ștefan Gligor și echipei sale de experți, această colaborare a continuat pe parcursul anului trecut, dea ceea a fost suficient timp ca să vedem că avem aceleași principii de activitate, aceleași valori.”

În Consiliul Municipal Bălți sunt 35 de aleși locali, 17 dintre ei sunt membri ai Partidului Schimbării, 5 din partea formațiunii politice Partidul Nostru, 7 membri ai Partidului Socialiștilor și alți 6 reprezintă alte formațiuni politice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: