Partidul Politic „Noi” și Blocul electoral „RENATO USATÎI” s-au ales cu avertizări din partea CEC
Full Article 2 minutes read

Partidul Politic „Noi” și Blocul electoral „RENATO USATÎI” s-au ales cu avertizări din partea CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a întrunit în ședință în dimineața de 14 iulie. Membrii CEC au analizat informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a mai multor concurenți electorali. S-au ales cu avertizări două formațiuni: Partidul Politic „Noi”  și Blocul electoral „RENATO USATÎI”. 

În urma examinării rapoartelor, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi” asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Totodată, Comisia a avertizat Blocul electoral „RENATO USATÎI” pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

Rapoartele sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei http://www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

Amintim că cele două formațiuni nu au acumulat numărul minim necesar de voturi pentru a accede în parlament. Partidul Politic „Noi”  a obținut doar 197 de voturi (0,01% din total), iar Blocul electoral „RENATO USATÎI”  – 60 100 (4,10%). Conform Codului Electoral, pragul minim constituie 5% pentru partide și 7% pentru blocurile electorale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: