Partidul Puterea Oamenilor a fost înregistrat de CEC în cursa pentru alegerile parlamentare
Full Article 1 minutes read

Partidul Puterea Oamenilor a fost înregistrat de CEC în cursa pentru alegerile parlamentare

Partidul Puterea Oamenilor, condus de Ruslan Codreanu, a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Decizia a fost luată pe 8 iunie de Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința din 8 iunie.

În acest context, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe (trezorier).

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 CEC a înregistrat 17 concurenți electorali, iar alte două dosare se află în proces de examinare.

***

Anunțul despre lansarea formațiunii politice Partidul Puterea Oamenilor a fost făcut în februarie. În cadrul Congresului din 28 februarie, Ruslan Codreanu a fost ales președinte al acestuia.

Ruslan Codreanu a fost primar interimar al municipiului Chişinău în perioada 25 aprilie 2018-4 iulie 2019. Acesta a încercat să participe în calitate de candidat independent la alegerile locale din 20 octombrie 2019 din Capitală, însă Comisia Electorală Centrală nu l-a admis în cursa electorală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: