Partidul Schimbării va colabora cu Partidul Nostru? Grigorișin: „Noi nu am trădat pe nimeni”
Full Article 2 minutes read

Partidul Schimbării va colabora cu Partidul Nostru? Grigorișin: „Noi nu am trădat pe nimeni”

Partidul Schimbării ar putea colabora cu Partidul Nostru. Cel puțin asta susține primarul municipiului Bălți, Nicolae Grigorișin, după ce și-a anunță candidatura pentru următoarele alegeri locale. Edilul a menționat că va face acest lucră dacă „va fi în folosul bălțenilor”.

Întrebat dacă va colabora cu Partidul Nostru, primarul de Bălți a răspuns evaziv.

„Noi nu ne-am certat cu Renato Usatîi. Consider că nu trebuie să comentăm acest subiect. Eu colaborez cu toate organizațiile, guvernarea, dacă aceasta este în folosul orășenilor. Repet, colaborez cu toți. Eu întorc spatele consilierilor din partea Partidului Nostru, doar că ei au primit indicația să cedeze mandatele, însă încă nu au făcut-o. Noi nu am trădat pe nimeni, de la noi au plecat”, susține Nicolae Grigorișin.

Amintim primarul municipiului Bălți, Nicolae Grigorișin, și-a anunță candidatura pentru următoarele alegeri locale din partea Partidului Schimbării.

Potrivit profilului realizat de RISE Moldova, din 2015 și până în 2018, Grigorișin a fost consilier municipal la Bălți din partea Partidului Nostru. Apoi devine primar al mun. Bălți, după ce, în mai 2018, a candidat la alegerile locale anticipate.

În urma alegerilor locale din 2019, primar al mun. Bălți a fost ales Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, iar lui Nicolai Grigorișin i-a revenit funcția de viceprimar.

În decembrie 2021, în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar de Bălți, organizate ca urmare a demisiei lui Renato Usatîi din postul respectiv, Grigorișin a fost reales la cârma municipiului. 

Pe 25 ianuarie 2023 primarul de Bălți spunea că încă nu a decis dacă va concura la următorul scrutin ca și candidat independent sau pe lista unui partid.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: