Partidul Șor, obligat de Curtea Supremă de Justiție să verse în bugetul de stat peste 2 milioane lei
Full Article 2 minutes read

Partidul Șor, obligat de Curtea Supremă de Justiție să verse în bugetul de stat peste 2 milioane lei

Partidul Politic „Șor” va fi obligat să verse în bugetul de stat 2 090 000 lei, după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit, în luna aprilie, că formațiunea a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie 2019. O decizie în acest sens a fost adoptată de Curtea Supremă de Justiție, luni, 2 decembrie. 

La 9 aprilie, Comisia Electorală Centrală a somat Partidul Politic „Șor” să verse la bugetul de stat suma de 2 090 000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărârii, însă, reprezentanții partidului s-au adresat în instanțele de judecată.

Astfel, la 12 noiembrie, Partidul Politic „Șor” a depus o contestație împotriva Comsiei Electorale Centrale. Ulterior, judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a dispus strămutarea contestației la Curtea de Apel Chișinău, care la 14 noiembrie a declarat inadmisibilă contestația depusă. La 21 noiembrie, avocatul Partidului „Șor” a depus recurs împotriva încheierii din 14 noiembrie 2019 a Curții de Apel Chișinău, solicitând casarea încheierii contestate cu restituirea cauzei spre examinare. Din motiv că recursul a fost depus la 21 noiembrie, adică în afara termenului legal de o zi prevăzut de Codul electoral, Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de către Partidul Politic „Șor”.

Decizia nu se supune niciunei căi de atac.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: