Partidul Verde Ecologist a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală
Full Article 1 minutes read

Partidul Verde Ecologist a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală

Partidul Verde Ecologist a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

În conformitate cu prevederile legale, în cazul în care un singur candidat depune documentele spre înregistrare, organul electoral se convoacă pentru a-i atribui numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot la poziția a 15-a.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova.

Actualmente, șase dosare se află în proces de examinare. Termenul limită de depunere a documentelor este 11 iunie 2021.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba despre Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor, Partidul Acasă Construim Europa, Partidul „Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: