PAS a fost înregistrat în cursa pentru parlamentare. Nata Albot a rămas pe listă
Full Article 2 minutes read

PAS a fost înregistrat în cursa pentru parlamentare. Nata Albot a rămas pe listă

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat unanim pentru înregistrarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate, planificate pentru 11 iulie. De asemenea, a fost aprobată decizia privind înregistrarea listei cu 102 candidați la funcția de deputat.

Reprezentanții PAS nu au modificat lista candidaților propuși pentru funcția de deputați. Pe primele 10 poziții figurează: Igor Grosu, Natalia Gavrilița, Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Nata Albot, Vladimir Bolea și Natalia Davidovici.

În ajun, președintele interimar al PAS Igor Grosu a declarat în cadrul unei emisiuni că informațiile apărute despre jurnalista Nata Albot reprezintă „un început de campanie murdară” lansată de oponenții politici ai formațiunii.

„E un început de campanie murdară, pe care o practică oponenții noștri și mă refer la acel binom Plahotniuc-Dodon. Ei, dacă vă uitați de-a lungul timpului, nu prea au ce contrapune agendei pe care am încercat să o impunem. De aceea, recurg la metodele lor vechi. Dacă vă uitați la mass-media care tirajează aceste minciuni, aceste fake-uri – sunt cele care erau cândva în acel holding a lui Plahotniuc, acum sunt partajate – o parte au trecut la Dodon”, a declarat Grosu.

Liderul interimar al PAS a amintit că în campaniile trecute s-au utilizat mai multe informații menite să sperie electoratul. În opinia sa, însă, alegătorii „au evoluat din 2016 și nu mai pot fi păcăliți atât de ușor”.

***

Pe 19 mai, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a făcut aluzie că jurnalista Nata Albot ar fi fost surprinsă, acum cîțiva ani, la Aeroportul Internațional Chișinău, având asupra sa marijuana (în acea perioadă Cavcaliuc deținea funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției). A doua zi, pe 20 mai, canalul anonim de Telegram INDEX a publicat o fotografie a copiei expertizei substanței depistate. Informația a fost preluată și de canalele afialiate Partidului Socialiștilor. Contactată de NM, Diana Fetco, șefa secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat autenticitatea documentului, nu și identitatea persoanei vizate.

Jurnalista nu a comentat deocamdată cele întâmplate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: