PAS și Platforma DA, acuzații reciproce: Se adună bani pentru aderare la partidul lui Ceban
Full Article 3 minutes read

PAS și Platforma DA, acuzații reciproce: Se adună bani pentru aderare la partidul lui Ceban

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) i-au acuzat pe foștii colegi din Blocul „ACUM” că ar servi intereselor primarului Ion Ceban. Mai mult, potrivit acestora, Platforma Demnitate și Adevăr (DA) ar face „alianță” cu fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM). Reacția vine după decizia din ajun de a vinde un teren situat lângă centrul comercial „UNIC” din centrul Chișinăului. De cealaltă parte, Platforma DA acuză consilierii PAS că ar „sabota” soluționarea problemelor orașului.

Consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au anunțat că vor depune demersuri la Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pentru a investiga vânzarea terenului de lângă centrul comercial „UNIC”, care ar prejudicia bugetul municipiului Chișinău. Aceștia acuză Platforma DA că ar face alianță cu PSRM și ar promova interesele primarului general. Fracțiunea PAS va solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM și Platformei DA.

O parte din consilierii municipali de la PSRM și Platforma DA se pare că adună bani pentru a plăti biletul de aderare la MAN, noul partid al primarului Ion Ceban. Ceea ce s-a întâmplat ieri la ședința Consiliului Municipal Chișinău a demonstrat încă odată că fracțiunea PSRM și Platforma DA sunt implicați în jocuri murdare și prejudiciază bugetul municipiului Chișinău. Fracțiunea PAS din CMC a vorbit de nenumărate ori despre ilegalitățile și jocurile murdare care au loc în Consiliul Municipal Chișinău. Despre alianța fracțiunilor PSRM și Platforma DA pentru satisfacerea intereselor mafiei imobiliare se știe demult”, se arată în declarația PAS.

Potrivit consilierilor PAS, decizia din 17 februarie de a vinde terenul de 1,29 hectare dintr-o zonă ultracentrală la preț de 2,7 mln de lei, în loc de cel puțin 40 mln, ar fi „abuzivă și ilegală”.

Lumea știe foarte bine cât costă un apartament în Chișinău, iar vânzarea unui teren de 1,29 hectare la prețul unui apartament cu 3 odăi bate la ochi. Este o matematică elementară, cu care PSRM și Platforma DA credeau că-i vor putea minte și de această dată pe cetățeni. Nu este pentru prima dată când alianța PSRM și Platforma DA din CMC votează proiecte dezastruoase pentru Chișinău. Să ne amintim cum în aprilie 2021 aceste fracțiuni au votat pentru construcția unui complex locativ cu blocuri multietajate lângă Grădina Botanică, iar peste câteva zile unii din acei consilieri publicau anunțuri pe rețelele de socializare că vând apartamente în acel complex locativ”, se mai arată în comunicat.

De cealaltă parte, Platforma DA susține că PAS ar avea o atitudine iresponsabilă și că pe terenul din fața „UNIC” urmează să fie amenajată o parcare subterană „de care vor beneficia toți, așa cum se întâmplă în orice capitală a lumii”. Mai mult, Andrei Năstase susține că foștii colegi din Blocul ACUM ar sabota soluționarea problemelor din capitală.

„De ce faceți acest circ? De ce nu ne să lăsați în pace? Este un proiect de decizie absolut legal și nu ne este rușine”, a menționat Năstase.

Amintim că un teren de 1,3 hectare din fața SA „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și PSRM. De cealaltă parte, cei de la PAS a acuzat CMC că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia au declarat că vor contesta decizia în instanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: