Paște 2023: Cine va aduce Focul Haric de la Ierusalim
Full Article 50 second read

Paște 2023: Cine va aduce Focul Haric de la Ierusalim

În ajun de Paști, sâmbătă seara, aproximativ la ora 20:00, Focul Haric va fi adus în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală, unde va fi împărțit preoților și credincioșilor. Informația a fost oferită pentru Radio Moldova de Episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, tot el fiind și conducătorul pelerinajului organizat de Mitropolie.

„În acest an, un grup de pelerini, mâine dimineață vom pleca în țara sfântă pentru a participa la slujba zilei de sâmbătă, 15 aprilie, în Biserica Sfântului Mormânt. Avem bucuria să participăm la minunea care se produce, pogorârea luminii sfinte. Noi vom avea patru zile de pelerinaj în țara sfântă. Sâmbătă, după ce vom prelua lumina din biserica Învierii Mântuitorului Hristos, ne vom întoarce în țara noastră”, a declarat Episcopul.

Amintim că duminică, pe 16 aprilie, creștinii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: