Copii căutați de 16 zile în Columbia, în urma unui accident aviatic
Full Article 2 minutes read

Copii căutați de 16 zile în Columbia, în urma unui accident aviatic

Patru copii ar fi supraviețuit în jungla amazoniană, după ce cu 17 zile în urmă avionul în care se aflau s-a prăbușit. Echipele de căutare au găsit articole, care aparțin copiilor din junglă, precum și un adăpost improvizat, scrie BBC.

Acest lucru i-a făcut pe salvatori să creadă că copiii au rătăcit singuri prin pădurea tropicală. Președintele columbian Gustavo Petro spune că nu există nicio confirmare că cei patru copii cu vârste de 13, nouă, respectiv patru ani, şi un bebeluş de 11 luni au supraviețuit

Trei cadavre au fost recuperate după accident. Printre cei decedați sunt pilotul și mama copiilor.

Avionul, un model Cessna 206, a dispărut de pe radare la 1 mai în timp ce survola jungla columbiană, în apropiere de San José Del Guaviare, în departamentul Caqueta, din sudul ţării.

Au fost lansate rapid căutări aeriene în încercarea de a localiza avionul şi pe ocupanţii acestuia, însă abia după câteva zile echipa de salvare a reuşit să ajungă la locul unde acesta s-a prăbuşit.

Potrivit companiei aeriene Avianline Charter, care a operat zborul, trupul pilotului a fost descoperit luni în interiorul aparatului de zbor, iar fotografii ale acestuia din urmă au fost publicate de armată pe Twitter. Imaginile arată avionul în poziţie verticală în mijlocul junglei, cu botul strivit de pământ.

Armata columbiană, care a colaborat cu populaţia indigenă din comunităţile aflate în apropierea locului prăbuşirii şi care a folosit câini de urmărire, a descoperit în zona accidentului „fructe ronţăite”, precum şi bunuri personale, inclusiv un biberon.

Cu toate acestea, jungla este foarte deasă în această regiune deosebit de greu accesibilă. Echipele de salvare au fost nevoite să călătorească nouă ore pe râu pentru a ajunge la locul accidentului.

Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite. Potrivit protecţiei civile, pilotul a raportat probleme la motorul avionului înainte ca acesta să dispară de pe radare.

*Erată: În versiunea inițială a știrii a fost preluată informația de la PRO TV România, care scria că minorii au fost găsiți. Președintele Columbiei a făcut inițial anunțul, însă ulterior a șters postarea și și-a cerut scuze pentru eroare. În prezent, căutările continuă.

Copii căutați de 16 zile în Columbia, în urma unui accident aviatic


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: