Patru moldoveni din Chișinău, Călărași și Glodeni vor compărea pe banca acuzaților pentru bani falși (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Patru moldoveni din Chișinău, Călărași și Glodeni vor compărea pe banca acuzaților pentru bani falși (VIDEO)

Patru indivizi care puneau în circulație bancnote de 50 și 100 de dolari americani falși vor compărea pe banca acuzaților. Urmărirea penală în privința a patru persoane a fost finalizată, dosarul fiind  expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Inculpații sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, originari din mun. Chișinău și raioanele Călărași și Glodeni. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, cu ispășirea pedepselor în penitenciarele din Moldova și UE. La reținerea a doi dintre ei s-a stabilit că aceștia anterior au fost anunțați în căutare.

Ilegalitățile au durat aproximativ 6 luni și se manifestau prin achitarea ilegală pentru automobile (în special, de tonaj mare), tehnică agricolă, cantități mari de carburanți la stațiile de alimentare PECO și produse alimentare. Activitatea infracțională a fost înfăptuită preponderent în zonele rurale ale țării noastre.

Bancnotele false erau falsificate atât de calitativ, încât mai mulți agenți economici autorizați au fost trași pe sfoară în timpul operațiunilor de schimb valutar.

În total, au fost scoase din circuit peste 10.000 dolari americani. 

Punerea în circulație a banilor falși de către membri ai grupurilor criminale organizate se pedepsește cu închisoare de 7 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: