UPDATE Opt persoane au decedat din cauza noului coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe a României recomandă cetățenilor români să evite deplasările în provincia Hubei
Full Article 2 minutes read

UPDATE Opt persoane au decedat din cauza noului coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe a României recomandă cetățenilor români să evite deplasările în provincia Hubei

Crește numărul victimelor noului coronavirus din China. Autoritățile locale au anunțat două noi decese și 77 de noi îmbolnăviri. Numărul morților a ajuns astfel la 6, iar al îmbolnăvirilor se apropie de 300, informează Digi24. Mai mult, virusul a depășit granițele Chinei și a ajuns în Japonia, Coreea de Sud și Thailanda. Sub monitorizare se află și un bărbat din Australia și altul din Filipine.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a României a publicat un comunicat în care recomandă cetățenilor români să evite deplasările în provincia Hubei din China.

Știrea inițială

În China, patru persoane au murit din cauza noului tip de coronavirus, informează BBC, astăzi, 21 ianuarie. Mai mult, autoritățile au constatat că virsul se transmite de la persoană la persoană. 

Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat luni, 20 ianurie că virsul poate fi transmis de la om la om. Instituția a mai informat că două persoane din provincia Guangdong au fost infectate în acest fel.

Potrivit sursei citate, un bărbat în vârstă de 89 de ani a fost ultima victimă a noului tip de coronavirus. Acesta a locuit în Wuhan, localitate în care s-a declanșat cazurile de pneumonie. Mai mult, peste 200 de cazuri au fost raportate în Beijing și Shanghai.

Organizația Mondială a Sănătății a luat în considerare faptul că ar putea fi anunțată o situație de urgență la nivel internațional așa cum s-a întâmplat în cazul cu gripa porcină și Ebola. Decizia urmează a fi luată miercuri.

Într-o declarație separată, Comisia municipală de sănătate din Wuhan a declarat că cel puțin 15 lucrători medicali din Wuhan au fost, de asemenea, infectați cu acest virus. Se presupune că acest fapt s-a întâmplat atunci când lucrătorii au interacționat cu pacienții.

Menționăm că misteriosul coronavirus detectat în Wuhan are drept simptome principale febra şi dificultăţile respiratorii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: