Patru țări, inclusiv SUA, le cer propriilor cetățeni să părăsească imediat Federația Rusă
Full Article 1 minutes read

Patru țări, inclusiv SUA, le cer propriilor cetățeni să părăsească imediat Federația Rusă

„Cetățenii americani nu ar trebui să călătorească în Rusia, iar cei care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să părăsească Rusia imediat, în timp ce rămân oportunități limitate de călătorie comercială”, a spus ambasada într-un comunicat.

Oficialii americani se tem că autoritățile ruse ar putea să nu recunoască dubla cetățenie a Rusiei și a Statelor Unite și să refuze persoanelor cu astfel de documente accesul la asistența consulară a SUA, să le împiedice să părăsească Rusia și să-i cheme pentru serviciul militar.

„Reamintim cetățenilor americani că dreptul la întrunire pașnică și libertatea de exprimare nu sunt garantate în Rusia. Evitați orice proteste politice sau sociale și nu fotografiați oamenii legii la aceste evenimente. Autoritățile ruse au arestat cetățenii americani care au participat la demonstrații”, a avertizat ambasada.

Anterior, autoritățile Bulgariei, Poloniei și Estoniei au făcut un apel către cetățenii lor să părăsească Rusia și să nu meargă acolo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: