Pavel Filip a povestit pe cine a sprijinit de fapt Plahotniuc la alegerile din 2016
Full Article 2 minutes read

Pavel Filip a povestit pe cine a sprijinit de fapt Plahotniuc la alegerile din 2016

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că la alegerile prezidențiale din 2016, conducerea PDM a cerut organizațiilor de partid să voteze pentru Igor Dodon. Deși Partidul Democrat și-a exprimat oficial sprijinul pentru al doilea candidat la alegerile de atunci, Maia Sandu. Filip a vorbit despre acest lucru pe 10 noiembrie în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Potrivit lui Filip, el a aflat despre acest lucru anul trecut din conversațiile cu reprezentanții organizațiilor teritoriale PDM.

„Am aflat despre această problemă când am vizitat organizațiile teritoriale. Multe organizații au spus că în 2016 partidul a făcut o greșeală atunci când PDM i-a anunțat sprijinul către Maia Sandu, dar coordonatorii secretariatului partidului au spus tuturor organizațiilor teritoriale să voteze pentru Igor Dodon”, a spus Filip.

El a recunoscut că s-a vorbit despre acest lucru încă din 2016, dar s-a convins de acest lucru abia în 2019, după ce a discutat direct cu reprezentanții organizațiilor de partid.

Întrebat de ce atunci fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc l-a susținut pe Dodon în alegeri, Filip a răspuns că „logic, contracandidatul (Maia Sandu) în 2016 i s-a potrivit lui Plahotniuc mai puțin decât candidatul care a câștigat alegerile la acea vreme” (Igor Dodon).

Amintim că pe 3 noiembrie, liderul partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a spus că în 2016 Igor Dodon a devenit președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și al echipei PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: