PCRM, nemulțumit că nu este invitat la emisiunile Moldova 1. Directorul TRM: „Au făcut prăpăd la Teleradio-Moldova”
Full Article 3 minutes read

PCRM, nemulțumit că nu este invitat la emisiunile Moldova 1. Directorul TRM: „Au făcut prăpăd la Teleradio-Moldova”

Noi acuzații în adresa guvernării. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) declară că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar interzice participarea opoziției parlamentare la emisiunile postului public de televiziune Moldova 1. Poziția PCRM a fost dezmințită de directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Vlad Țurcanu, care susține că atât postul public de televiziune, cât și postul național de radio, reflectă în mod echilibrat acțiunile opoziției. „Noi îi dăm de dimineață până seara la televizor și la radio”, spune Țurcanu.    

Într-un comunicat emis, comuniștii au acuzat guvernarea de represiuni politice asupra opoziției parlamentare. Totodată, PCRM a acuzat PAS că ar interzice participarea opoziției la emisiunile de pe postul de stat „Moldova 1” și că ar acoperi activităților opoziției prin intermediul sursele media subordonate autorităților.

Reacția directorului general al TRM, Vlad Țurcanu nu s-a lăsat mult așteptată. Într-un comentariu pe Facebook, Țurcanu a acuzat comuniștii că ar fi făcut „prăpăd la Teleradio-Moldova”, în timpul în care țara era condusă de președintele Vladimir Voronin. Vlad Țurcanu respinge acuzațiile comuniștilor și declară că opoziția este reflectată în mod echilibrat la postul public de televiziune, Moldova 1, și la radioul național, Radio Moldova.

„Când a ajuns Vladimir Voronin președinte, oamenii instalați de el în fruntea radiodifuzorului public au făcut prăpăd la Teleradio-Moldova, scoțând programe incomode regimului din grila de emisie și persecutând jurnaliștii onești. Emisiunile corecte devenind tot mai puține, trecutul sovietic apărea ca fiind luminos, opoziția era prezentată ca o paiață, iar Voronin avea comentatorul său personal la televiziunea publică, care îi lustruia imaginea. (…) Acum noi îi dăm de dimineață până seara la televizor și la radio pe cei, în frunte cu madam Tauber, despre care procurorii susțin că ar face parte dintr-o grupare de crimă organizată, și tot nu-i mulțumit Vladimir Voronin. Partidul său vorbește despre ignorarea opoziției, chiar dacă orice monitorizare va arăta echilibrul nostru politic”, declară Țurcanu.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că opoziția parlamentară este binevenită la Moldova 1, iar dovadă sunt emisiunile TV și radio la acare aceștia au participat.

„Remarcăm că opoziția este binevenită la postul public de televiziune, dovadă fiind nenumăratele apariții ale reprezentanților opoziției la emisiunile Moldova 1 și Radio Moldova din ultima perioadă”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: