PDM va boicota ședința parlamentului, în semn de protest: „Dacă securitatea națională va ajunge în mâinile lui Sergiu Sîrbu, este clar cu securitatea țării”
Full Article 2 minutes read

PDM va boicota ședința parlamentului, în semn de protest: „Dacă securitatea națională va ajunge în mâinile lui Sergiu Sîrbu, este clar cu securitatea țării”

Partidul Democrat va boicota ședința de azi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut cu câteva minute înainte de începerea ședinței, de către liderul PDM, Pavel Filip.

Pavel Filip a precizat că fracțiunea pe care o reprezintă a luat această decizie în semn de protest față de actele legislative votate ieri de PSRM și Partidul Șor și înțelegerile ascunse dintre aceste două formațiuni.

„Cadourile au fost date, așa cum ați văzut. Comisiile care erau conduse de reprezentanții PDM vor trece la noua formațiune, care se află cum la guvernare – Partidul „ȘOR”. Dacă securitatea națională va ajunge în mâinile lui Sergiu Sîrbu, este clar cu securitatea țării. Avem o nouă majoritate, coaliție de guvernare, totul este clar. Un lucru doar nu înțeleg – de ce socialiștii continuă să spună că nu sunt în coaliție și nu vor face alianță cu Șor și Platofrma Pentru Moldova? Vă este rușine cu noii parteneri?”, a declarat Filip.

Și PAS, precum și Platforma DA a anunțat că va boicota ședința.

***

Pe 4 decembrie, deputații din Biroul permanent au decis să îl numească pe Vladimir Vitiuc (Partidul „ȘOR) în funcția de vicepreședinte al legislativului.

De asemenea, au fost schimbați președinții unor Comisii parlamentare – mai mulți deputați PDM au fost înlocuiți cu cei din Platforma „Pentru Moldova”, formată din Partidul „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Pro Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: