Pe 6 iulie, Chicu va veni în parlament pentru a treia oară. Urmează să prezinte proiectele de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea
Full Article 2 minutes read

Pe 6 iulie, Chicu va veni în parlament pentru a treia oară. Urmează să prezinte proiectele de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea

Pe 6 iulie, premierul Ion Chicu va veni în parlament pentru a treia oară. Acesta urmează să prezinte cele patru proiecte de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea. Pe 2 și pe 3 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, Pro Moldova și Partidul Șor au boicotat ședința legislativului. Astfel, aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Vicepreședintele parlamentului, șeful fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că „argumentele opoziției au fost ignorate la ședința de azi a Biroului Permanent”.

„Curtea Constituțională prin intermediul câtorva decizii a specificat că țara nu poate fi condusă prin angajări de răspundere din partea guvernului, că nu poate guvernul să substituie parlamentul, mai ales atunci când acesta este funcțional. Am propus și un compromis: să ne adresăm din partea Biroului Permanent către executiv cu solicitarea de a-și retrage asumarea și angajamentul legislativului de a examina aceste modificări în decurs de cel mult 7 zile. Nici asta nu merge”, a scris Slusari pe Facebook.

Contactat de către NM, acesta a spus că pe 6 iulie, deputații Platformei DA vor decide la ședința fracțiunii ce să facă în continuare. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a declarat pentru NM că cel mai probabil, fracțiunea va boicota ședința din 6 iulie dacă nimic nu se va schimba.

De asemenea, deputatul Denis Ulanov de la Partidul Șor a spus că dacă ordinea de zi nu va fi schimbată, el și colegii săi vor boicota ședința. Totodată, deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a declarat că fracțiunea încă nu a decis dacă va participa la ședința din 6 iulie.

Precizăm că Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au în total 49 de voturi, cu excepția lui Ștefan Gațcan, care a renunțat la mandatul de deputat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: