Pe frecvența „Eho Moskvî”, post lichidat în Rusia, va transmite Radio Sputnik
Full Article 2 minutes read

Pe frecvența „Eho Moskvî”, post lichidat în Rusia, va transmite Radio Sputnik

Pe frecvența postului de radio „Eho Moskvî”, lichidat recent în Federația Rusă, va transmite Radio Sputnik. Postul face parte din trustul „Rusia Astăzi” («Россия Сегодня») și este condus de către Dmitrii Kiseliov și Margarita Simonian.

Anunțul a fost făcut de RT (Russia Today): „Din 9 martie, pe frecvența Eho Moskvî va transmite radio Sputnik”.

A fost corectată o nedreptate istorică. (…) Radio Sputnik de câțiva ani este lider absolut, fiind cel mai citat post de radio din Rusia, este un pas logic”, a menționat redactorul-șef al postului de radio, Margarita Simonian.

Pe 3 martie, consiliul de directori al Eho Moskvî a decis să lichideze postul de radio și site-ul acestuia. Decizia a fost luată de „Gazprom-media”, după ce Procuratura Generală a Rusiei a acuzat Eho Moskvî că ar răspândi informație falsă despre acțiunile armatei ruse în Ucraina, iar Roskomnadzor a decis să blocheze transmisiunea postului de radio, concomitent cu cea a postului de televiziune Dojdi. Redactorul-șef Alexei Venedictov a anunțat că juriștii vor contesta decizia Roskomnadzor. Jurnaliștii și-au continuat activitatea pe canalul de YouTube al postului de radio și pe rețelele de socializare.

În dimineața de 4 martie, a devenit publică informația privind ștergerea paginilor oficiale de pe rețelele de socializare. Contractul de chirie al oficiului a fost reziliat, iar furnizorii au deconectat internetul. Pe 5 martie, a fost reziliat contractul cu Venediktov.

Eho Moskvî și-a început activitatea în vara anului 1990.

***

Amintim că autorităţile ruse au restrâns accesul și la site-urile altor media independente, printre care BBC şi Deutsche Welle. De asemenea, este blocat accesul la Meduza şi la Radio Svoboda, antena rusă a Radio Free Europe/Radio Liberty.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: