Pe un drum din Copceac au fost scrise cu vopsea literele „Z”, „V” și un mesaj în susținerea Rusiei
Full Article 2 minutes read

Pe un drum din Copceac au fost scrise cu vopsea literele „Z”, „V” și un mesaj în susținerea Rusiei

„Rusia, suntem cu tine” – o astfel de inscripție a fost găsită astăzi în satul Copceac din Găgăuzia. Persoane necunoscute au scris sloganul cu vopsea pe drumul   la ieșirea în direcția orașului Taraclia și au completat inscripția cu literele Z și V, care au fost interzise cu o zi înainte de către Parlament, relatează gagauzinfo.md.

Deocamdată nu este clar cine este autorul sloganului și ce au vrut să spună prin acest mesaj.

Amintim că proiectul de lege privind interzicerea acestor simboluri a fost adoptat pe 14 aprilie în lectură finală. În afară de majoritatea parlamentară, la ședință au participat doar deputații Partidului Comuniștilor, care au protestat, iar președintele partidului, Vladimir Voronin, a calificat inițiativa drept „o rușine”.

„Printre modificări sunt și cele ce vizează interzicerea utilizării semnelor folosite la propagarea războiului, precum literele Z, V, lenta bicoloră, dar și altele care ar pute fi folosite pentru propaganda războiului. Sunt câteva prevederi din lege care vor intra în vigoare peste 3 luni. Însă acele ce țin de interzicerea semnelor menționate mai sus- intră în vigoare la momentul publicării în monitorul oficial”, a precizat președinta Comisiei juridice Olesea Stamate

Potrivit amendamentului, care mai trebuie promulgat de președinta Maia Sandu, încălcarea interdicției se va pedepsi cu amenzi de până la 9 000 de lei pentru persoane fizice sau zeci de ore de muncă în folosul comunității și cu amenzi de până la 18 000 pentru persoane juridice.

NewsMaker vrea să afle care este opinia voastră față interzicerea acestor simboluri. Vă puteți expune opinia prin vot AICI.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: