„Pe mine Ilan Șor m-a rugat”. Marina Tauber, despre transferul de 3,8 milioane de euro către o firmă implicată în spălarea banilor de la BEM, Banca Socială și Unibank
Full Article 2 minutes read

„Pe mine Ilan Șor m-a rugat”. Marina Tauber, despre transferul de 3,8 milioane de euro către o firmă implicată în spălarea banilor de la BEM, Banca Socială și Unibank

Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber a confirmat că în 2013 a transferat 3,8 milioane de euro către Armadale Business Services, firmă care a fost implicată în spălarea banilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Mai mult, Tauber a spus că a făcut acest lucru la rugămintea lui Ilan Șor. Declarațiile au fost făcute ieri, 17 februarie în platoul emisiunii „Politica” de la TV8. 

„Da, tranzacția a avut loc, nimeni nu neagă acest lucru. Puteți demonstra că ea a fost ilegală? Însă, demonstrați-mi mie înainte de a manipula. Dvs îmi cereți să comentez o parte din această tranzacție. Dacă voi răspunde la această întrebare, voi compromite altă informație. Am participat la anumite tranzacții și am dreptul să fac acest lucru. Am participat la aceste tranzacții fără a urmări un scop ascuns, pentru că pe mine Ilan Șor m-a rugat”.

Menționăm că în iunie 2013, din contul Marinei Tauber de la „Alef Bank” din Rusia au fost transferați 3,8 milioane de euro pe contul firmei din off-shore „Armadale Business Services”. „Alef Bank” apare în raportul Kroll ca fiind una dintre cele patru bănci rusești în care au fost plasate depozite interbancare ale Banca de Economii, Unibank și Banca Socială în perioada 2012-2014 și care a participat indirect la retragerea de surselor bănești de la băncile moldovenești.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: