Pecheziții acasă la fostul secretar de stat al MAI, Mariana Grama. Este bănuită de îmbogățire ilicită
Full Article 2 minutes read

Pecheziții acasă la fostul secretar de stat al MAI, Mariana Grama. Este bănuită de îmbogățire ilicită

Oamenii legii au inițiat în dimineața de 22 februarie pecheziții acasă la fostul secretar de stat al Ministerului de Interne, Mariana Grama. Aceasta este vizată într-o cauză penală cu privire la îmbogățire ilicită.

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SPIA efectuează la moment percheziții la domiciliul ex-secretarei de stat al MAI, vizată într-o cauză penală de îmbogățire ilicită. După finalizarea acțiunilor de urmărire penală, Procuratura va reveni cu informații actualizate relevante la acest caz”, a precizat pentru NM Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale.

Pe 13 decembrie, inspectorii Autorității Naționale pentru Integritate (ANI) au constatat că Mariana Grama ar deține o avere nejustificată în mărime totală de peste 1 milion de lei. 

Mai exact, pe parcursul anului 2020, familia fostului secretar a procurat două bunuri imobile în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În același an, ea a deschis un cont bancar de depozit pentru suma de 46 de mii de euro. Ulterior, acest cont bancar este alimentat cu sumele de 375 de mii de lei și cu o altă sumă de peste 95 de mii de lei. În total, suma modificărilor patrimoniale ale familiei fostului secretar de stat ce includ cheltuieli însumează cifra de peste 3,8 milioane de lei. Însă, disponibilitățile financiare oficiale și justificate ale acestuia sunt de peste 2,8 milioane de lei.

Mariana Grama a fost numită în funcția de secretar de stat al MAI în noiembrie 2019. În august 2021, ea a fost demisă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: