Pedeapsă mai aspră pentru directoarea unei filiale a BEM din Strășeni. A furat 4,1 mln lei
Full Article 2 minutes read

Pedeapsă mai aspră pentru directoarea unei filiale a BEM din Strășeni. A furat 4,1 mln lei

Directoarea unei filiale a BC „Banca de Economii” din orașul Strășeni își va petrece următorii 8 ani după gratii. Judecătorii i-au înăsprit pedeapsa, după ce, inițial, Judecătoria Strășeni, sediul Central, a condamnat-o la 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, cu recalificarea acțiunilor infracționale.

Astfel, prin Decizia Curții de Apel Chișinău din 6 decembrie 2021, apelul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost admis, iar inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei. De asemenea, aceasta a fost privată de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de 5 ani.

Ea a fost găsită vinovată de săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari de la BC „Banca de Economii” SA, în sumă totală de 4 151 774 lei.

Subsecvent, magistrații au dispus încasarea din contul inculpatei a sumei de 4 151 774 lei cu titlu de prejudiciu material în beneficiul Băncii de Economii SA  în proces de lichidare.

Inculpata a fost director al unei filiale a SA „Banca de Economii” amplasată în orașul  Strășeni. Urmărind scopul însușirii ilegale a mijloacelor financiare încredințate în administrare, în iulie 2014, având acces liber, a pătruns în depozitul filialei al S.A ’’Banca de Economii” de unde a sustras mijloace bănești, în sumă totală de 4 151 774 lei. Ulterior, le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală.

Decizia integrală a Curții de Apel Chișinău va fi pronunțată la data de 24 ianuarie 2022. Aceasta este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: