Pedeapsa primită de un pasager al cursei Londra-Chișinău, după ce a insultat însoțitorii de bord și a sărit la bătaie la polițiștii de frontieră
Full Article 2 minutes read

Pedeapsa primită de un pasager al cursei Londra-Chișinău, după ce a insultat însoțitorii de bord și a sărit la bătaie la polițiștii de frontieră

Un bărbat, fiind în stare de ebrietate la bordul aeronavei care efectua cursa „Londra-Chișinău”, a încălcat ordinea publică. Acesta a folosit și cuvinte necenzurate în privința pasagerilor și însoțitorilor de bord. La bordul aeronavei au venit ofițerii Poliției de Frontieră, unul dintre aceștia s-a ales cu vătămări corporale. Astfel, bărbatului i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. 

Pe 23 ianuarie 2023 a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost recunoscut vinovat pentru huliganism și aplicarea violenței asupra unei persoane cu funcție de răspundere.

Astfel, acestuia i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani.

Potrivit învinuirii, inculpatul aflându-se în stare de ebrietate alcoolică la bordul unei aeronave ce aparține unei companii aeriene din Republica Moldova care efectua cursa „Londra-Chișinău” a manifestat un comportament neadecvat şi a încălcat grosolan ordinea publică, exprimându-se cu cuvinte necenzurate, în privința pasagerilor și însoțitorilor de bord.

Cazul a avut loc pe 29 august 2022.

Pentru aplanarea conflictului, la bordul aeronavei au venit ofițerii Poliției de Frontieră – „însă inculpatul a continuat acțiunile huliganice, opunând rezistență și aplicând violență față de reprezentanții legii”. În rezultat, potrivit procurorilor, un ofițer s-a ales cu vătămări corporale.

Instanța de judecată a aplicat în privința inculpatului măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara, cu menținerea acesteia până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: